Vår historia

Välkommen till Team Thuresson! Det är vi Janette o Pierre som driver verksamheten i samma anda som på farmor Ingrid Sofias tid. Tillsammans med vårt goa team gör vi det med stor passion och stolthet varje dag i samarbete med våra duktiga bönder!

Beställ & Hämta

Tryck här för att beställa

Beställ & Hämta

Ordinarie öppettider

Onsdag 10-18
Torsdag 10-18
Fredag 10-18
​Lördag 10-14

Det är vi Janette o Pierre som driver verksamheten i samma anda som på farmor Ingrid Sofias tid. Tillsammans med vårt goa team gör vi det med stor passion och stolthet varje dag i samarbete med våra duktiga bönder!

Vår historia startades för många herrans år sedan när min farmor och farfar odlade och sålde grönsaker på gården. När mina föräldrar tog över började de även att sälja färskt kött och öppnade då vår gårdsbutik.

Sedan farmor och farfars tid har vi haft som mål att leverera färsk och lokal mat, och det är med stolthet och lycka som jag nu förvaltar detta arv när det blivit min tur att ta över!

Med sitt stora hjärta har hon lärt mig ödmjukhet, respekt och enkel glädje – att uppskatta vardagen. Ta vara på tiden och behandla våra djur och råvaror väl.

Under hela mitt liv har hon lagat god, naturlig och riktig mat utan massa tillsatser. Och det är precis det som jag och mina fantastiska medarbetare vill erbjuda dig!

Genom samarbeten med duktiga lantbrukare runt om i bygden kan vi i gårdsbutiken erbjuda dig närproducerad, bra och riktig mat, på farmors vis. Vi förser människor med bra mat och bryr oss lite mer. -Hoppas det smakar!

​ /Janette & Pierre

​Nötköttet kommer från Mostorps gård. Djuren får gå ute på betesmarker under vår sommar och höst och inne i rymliga stallar under vintern då dom utfodras med gårdsproducerat foder från egen odling.

Djuren transporteras aldrig då slakteriet ligger på gården vilket leder till minskad stress och ett smakligare kött. Hängmörning av köttet har blivit ett av våra signum, vi håller fast vid dom gamla metoderna för att på det.
Kycklingarna växer upp på granngården och det är Kristoffer som får äran att samarbeta med "Bjärekyckling". Kvaliteten och smaken på kyckling beror på flera saker. Bjärekycklingar växer långsamt med gott om plats i stallet.

De föds upp på vegetabiliskt foder baserat på lokalodlad majs, utan GMO och antibiotika. Vår majskyckling har helt enkelt inga tillsatser i köttet inte heller vatten. En ren delikatess!
Grisköttet kommer från halländska gårdar med hög kvalitet. Grisarna har stor yta att leva, leka och sysselsätta sig på och halm att böka i. En del av grisarna mat kommer från matsvinn och är en del av ett naturligt kretslopp. En glad och välmående gris ger ett fint och smakrikt kött. Vi tror på att producera gott kött nära våra kunder, med bra kvalitet till ett vettigt pris ​ ​

Vad gör vårt kött så speciellt? Svaret är nog så enkelt att både djuret och även köttet behandlas med respekt hela vägen fram till tallriken.